Nieuws

Pensioen3Daagse: tijd om uw pensioen te checken

De Pensioen3Daagse vindt dit jaar plaats van 31 oktober tot en met 2 november. Tijdens deze 3 dagen komt u meer te weten over uw pensioen, waar u informatie vindt over uw pensioen en uw financiële planning in het algemeen. Want als u nú weet hoeveel pensioen er voor u is, komt u straks niet voor verrassingen te staan.

Tijdens de Pensioen3Daagse zijn er in het hele land verschillende activiteiten die te maken hebben met pensioen. Denk daarbij aan een pensioenlunch of een pensioenspreekuur. Het platform Wijzer in Geldzaken is de centrale organisator van de Pensioen3Daagse en houdt een lijst bij van activiteiten bij u in de buurt.

Extra aandacht
Dit jaar is er tijdens de Pensioen3Daagse extra aandacht voor scheiden en pensioen. Aanleiding is dat veel mensen de impact onderschatten van een scheiding op het pensioen. Ook is er meer informatie over financiële planning in het algemeen.

Wat moet u doen voor uw pensioen?
Wat u moet doen voor uw pensioen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Wijzer in Geldzaken heeft een pensioentool ontwikkeld om u op weg te helpen. Deze pensioentool (Wat moet ik doen voor mijn pensioen?) wordt ieder jaar vernieuwd naar aanleiding van (eventuele) wijzigingen in het beleid van de overheid. U beantwoordt enkele eenvoudige vragen over uw persoonlijke situatie. Vervolgens krijgt u een gepersonaliseerde lijst met aandachtspunten en pensioentips.

Meer informatie
Hebt u vragen over uw pensioen bij ons pensioenfonds? Doe de pensioencheck. Of neem contact met ons op. Onze medewerkers kennen uw pensioenregeling en helpen u graag.