Nieuws

Hebt u uw Uniform Pensioenoverzicht al gelezen?

Bouwt u pensioen op bij ons fonds? Dan hebt u eerder dit jaar uw jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht (UPO) ontvangen.

Veel mensen bergen het UPO keurig op in een mapje en kijken er verder niet naar. Hebt u dat ook gedaan? Dan hebt u iets gemist!

Wat staat er in een UPO?

In het UPO staat hoeveel pensioen er nu is opgebouwd voor als u straks met pensioen gaat. U ziet ook wat er geregeld is als u iets overkomt. Denk aan arbeidsongeschiktheid of overlijden.
Verder ziet u gegevens die u nodig hebt voor uw aangifte inkomensbelasting volgend jaar als u individueel bijspaart voor uw pensioen (Factor A).

Wat moet u doen?

Controleer de gegevens op het UPO. Uw naam, de naam van uw werkgever en of de bedragen in lijn zijn met wat u op het UPO van vorig jaar zag. Belangrijk is ook de naam van uw partner. Woont u samen? Dan verschijnt de naam van uw partner niet automatisch op het UPO. Meld uw partner hiervoor aan met het online formulier dat u vindt in de beveiligde omgeving van onze website Mijn Pensioencijfers. Gaat u uit elkaar? Meld uw partner dan ook weer af.

UPO kwijt? Download hem!

Bent u het UPO kwijt? Geen nood! Uw UPO verschijnt ook online in de beveiligde omgeving van deze website. Log in op Mijn Pensioencijfers en u kunt uw laatste UPO downloaden.

Hebt u vragen over uw UPO?

Stel uw vraag aan onze medewerkers. Wij helpen u graag.