Nieuws

Welke pensioeninformatie moet u van ons krijgen?

Uw werkgever geeft u samen met ons fonds geregeld informatie over uw pensioenregeling. Soms gaat het om algemene informatie en handige weetjes, soms om persoonlijke pensioenbedragen.

In de wet staat wat u minimaal van ons fonds (en andere pensioenfondsen en verzekeraars) kunt verwachten. Dat hebben we voor u op een rij gezet.

Welke informatie krijgt u?

 1. Als u in dienst treedt, meldt uw werkgever u aan bij ons fonds
  U ontvangt binnen drie maanden een brief met een bijlage. In deze bijlage (laag 1 van Pensioen 123) leest u in een paar minuten wat er wel en niet in uw pensioenregeling is geregeld en wanneer u in actie moet komen. U vindt een persoonlijke laag 1 en laag 2 van Pensioen 1-2-3 in Mijn Pensioencijfers.

 2. Zolang u pensioen opbouwt bij ons fonds, ontvangt u elk jaar een Uniform Pensioenoverzicht (UPO).
  Dit pensioenoverzicht kunt u ook downloaden van deze website. Daarvoor kunt u inloggen in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers.

 3. Gaat u uit dienst dan meldt uw werkgever u bij ons fonds af.
  U ontvangt een brief met daarin informatie over uw pensioenopbouw tot het moment dat u uit dienst ging en of u iets moet doen voor het partnerpensioen. U kunt ervoor kiezen om uw pensioen mee te nemen of bij ons te laten staan. Als u uw pensioen bij ons fonds laat staan, ontvangt u elke vijf jaar een Uniform Pensioenoverzicht.

 4. Drie maanden voor uw pensioendatum ontvangt u een informatiepakket met informatie over de ingang van uw pensioen, hoeveel pensioen u hebt en welke keuzes u hebt om uw pensioen op maat te maken.
  U kunt uw keuze doorgeven met een formulier. Na verwerking van uw keuzes ontvangt u van ons een brief met daarin uw pensioenbedragen.

Online informatie beschikbaar

Alle pensioenfondsen en verzekeraars in Nederland zorgen voor persoonlijke pensioeninformatie op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar vindt u dus een overzicht van uw pensioen van al uw vorige werkgevers plus het AOW-pensioen van de overheid.

U kunt altijd tussentijds informatie opvragen bij ons pensioenfonds. Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website en u kunt uw zaken met ons fonds rechtstreeks online regelen. Ook ziet u hier uw actuele pensioencijfers en de Pensioenschets. Hebt u vragen? Neem contact op met onze medewerkers.