Nieuws

Aantal huwelijken neemt weer toe

In totaal gaven in 2020 iets meer dan 100.000 mensen elkaar het ja-woord. Ongeveer 130.000 is sinds 2013 gebruikelijk. De coronapandemie was uiteraard de belangrijkste oorzaak van het gedaalde aantal huwelijken in 2020. Er mocht immers veel minder, en ook nog eens met minder mensen.

Veel mensen stelden hun trouwfeest uit. Het aantal geregistreerde partnerschappen daalde ook, maar veel minder sterk. Met een huwelijk of een geregistreerd partnerschap zorgt u ervoor dat er na uw overlijden onder voorwaarden een partnerpensioen voor uw partner is. Hebt u uw huwelijk (of geregistreerd partnerschap) uitgesteld? Zorg er dan in ieder geval voor dat wij weten wie uw partner is. Meld uw partner daarom aan bij ons fonds. Lees eerst welke voorwaarden daarvoor gelden.

Met de versoepelingen neemt het aantal huwelijken weer snel toe. Een inhaalslag die voor veel drukte op trouwlocaties zorgt. Snel regelen dus, nu het nog kan. Want nieuwe, strengere maatregelen liggen nog altijd op de loer!

Wat kunt u doen?

Als u trouwt of kiest voor een geregistreerd partnerschap, wordt dat automatisch aan ons fonds doorgegeven. In veel gevallen is er dan een partnerpensioen voor uw partner als u overlijdt. Bent u niet van plan op korte termijn te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Meld uw partner dan aan bij ons fonds. Als u voldoet aan de voorwaarden, is er na uw overlijden een partnerpensioen voor uw partner.

Kijk ook eens op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar vindt u een compleet overzicht van uw pensioen en dat van uw partner. U ziet het pensioen dat u hebt opgebouwd via verschillende werkgevers én uw AOW. Pensioen van ons fonds staat er ook bij.

Vragen?

Wilt u meer weten over het partnerpensioen bij ons fonds? Vraag uw partner om in te loggen op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website. Komt u er niet uit? Neem contact op. Wij helpen u graag.