Nieuws

Wilt u eerder stoppen met werken?

De overheid heeft de regeling voor vervroegde uittreding (RVU) aangepast. Daardoor is het makkelijker geworden om met uw werkgever afspraken te maken als u eerder wilt stoppen met werken.

Vanaf 1 januari 2021 hoeven werkgevers niet langer extra belasting te betalen als ze hun werknemers een regeling aanbieden om eerder te kunnen stoppen met werken. De maatregel is tijdelijk. Hij geldt tot en met 31 december 2025.

Tot die tijd kost het uw werkgever dus minder om u zo’n vroegpensioenregeling aan te bieden. Daardoor kunt u hier mogelijk makkelijker afspraken over maken. Maar let op: u hebt er geen recht op. Uiteindelijk moet u er met uw werkgever uit komen. En als u er gebruik van maakt, heeft dit gevolgen voor uw pensioen.

Ziet u dit wel zitten?

Er zijn voorwaarden. De twee belangrijkste zijn:

  • Uw AOW gaat binnen 3 jaar in. AOW krijgt u van de overheid (check vanaf wanneer u AOW krijgt).
  • Uw werkgever betaalt u netto maximaal het bedrag dat mensen aan AOW ontvangen, ruim € 1.800 per maand (Check de AOW-bedragen).

Zo werkt het

U stopt met werken alsof u eerder met pensioen gaat. Van uw werkgever krijgt u een bedrag tot uw AOW van de overheid ingaat. Is het niet genoeg? U kunt het bedrag aanvullen met spaargeld of pensioen van ons fonds.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Omdat u eerder stopt met werken, zijn er gevolgen voor uw pensioen. Uw pensioen bij ons fonds gaat omlaag. Dat komt hierdoor:

  • U stopt eerder met werken. Daardoor bouwt u geen pensioen meer op en krijgt u straks minder pensioen.
  • Kiest u ervoor om ook uw pensioen van ons fonds (voor een deel) eerder in te laten gaan? Dan gaat uw pensioen ook omlaag. Elk jaar dat uw pensioen eerder ingaat, kost u gemiddeld 8% van uw uitkering. Dat lagere bedrag krijgt u de rest van uw leven. 

Hebt u vragen?

Meer informatie over de RVU-uitkering kunt u opvragen bij uw werkgever. Wilt u meer weten over uw pensioen? Neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag.