Nieuws

Handig voor uw belastingaangifte: de Factor A

De Factor A is het bedrag aan ouderdomspensioen dat u in een jaar hebt opgebouwd. De A staat voor de aangroei van uw pensioen in een bepaald jaar. U vindt de factor A op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u van ons krijgt. Per regeling waarin u deelneemt krijgt u een UPO.

Spaart u bij voor uw pensioen? Gebruik dan de Factor A!

U doet in 2024 aangifte inkomstenbelasting over 2023. U hebt hierbij de factor A van 2022 nodig als u pensioen bijspaart via (bancaire) lijfrente. Volg dit schema om te zien waar u de Factor A vindt.

Belastingvriendelijk bijsparen

De Factor A stelt u in staat om belastingvriendelijk te sparen voor uw pensioen. Hoe dit werkt, schreven we in een eerder nieuwsbericht hierover.

Overzicht van uw pensioen

Uw pensioen bij ons fonds ziet u in één handig overzicht op uw persoonlijke pagina Mijn Pensioencijfers. Inloggen gaat veilig en snel met uw DigiD. Een overzicht van uw complete pensioensituatie ziet u op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Ook hier logt u in met uw DigiD.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website en in Mijn Pensioencijfers. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.