Hoeveel krijgt u?

Check uw pensioen in Mijn Pensioencijfers

 

Het is handig om te weten of u genoeg pensioen opbouwt om straks de dingen te kunnen doen, die u graag wilt. U kunt dat op 3 manieren doen.

Uniform Pensioenoverzicht (UPO) bekijken

U ontvangt elk jaar per post van SPNG een Uniform Pensioenoverzicht. In dit persoonlijke pensioenoverzicht staat wat u aan pensioen hebt opgebouwd en kunt bereiken bij SPNG. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden. De bedragen op het pensioenoverzicht zijn bruto bedragen per jaar. Van deze bedragen gaat dus nog belasting af.

Verder vindt u er informatie over:

  • de gegevens van u en eventueel uw partner
  • het pensioen dat u hebt opgebouwd
  • het pensioen dat u kunt bereiken bij SPNG als uw situatie niet verandert
  • de toelichting

Alle pensioenfondsen en verzekeraars gebruiken hetzelfde model voor dit Uniform Pensioenoverzicht. U kunt daardoor de bedragen van de verschillende overzichten gemakkelijk bij elkaar optellen. 

Log in met uw DigiD op de beveiligde omgeving van deze website, Mijn Pensioencijfers, en bekijk uw pensioenoverzicht online.

Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Via de website www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u een totaaloverzicht krijgen van hoeveel pensioen u kunt verwachten als u met pensioen gaat. U logt in met uw DigiD (Wat is dat?). Daarna ziet u in één oogopslag:

  • Hoeveel AOW u kunt verwachten van de overheid
  • Hoeveel aanvullend pensioen u daarnaast hebt opgebouwd tijdens uw loopbaan bij verschillende werkgevers
  • Een inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit
  • Bij welke pensioenfondsen en -verzekeraars u pensioen hebt opgebouwd
  • Hoeveel pensioen u in totaal kunt opbouwen als uw situatie niet verandert
  • Hoeveel uw nabestaanden ontvangen als u komt te overlijden

Snel uw pensioen checken met de Pensioenchecker

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. Dat is het doel van de Pensioenchecker app. De Pensioenchecker laat u overzichtelijk zien hoeveel pensioen u krijgt, wanneer u met pensioen kunt, wat extra sparen doet voor uw pensioen en of u eerder kunt stoppen met werken. Lees meer op de website van de Pensioenchecker.

Maar is dit genoeg?

Hebt u een goed beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat voor u voldoende is om uw plannen straks uit te voeren. Log in bij Mijn Pensioencijfers en stel snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samen in de Pensioenschets.

Vragen?

Is uw pensioen bij SPNG niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met SPNG. Onze medewerkers kennen alle details van uw pensioenregeling en kunnen u helpen.