Hoeveel krijgt u?

Doe de pensioencheck

U wilt natuurlijk weten of u genoeg pensioen opbouwt. Er zijn 4 manieren om uw pensioen zelf te checken:

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen bij ons fonds kunt checken en zelf wijzigingen m.b.t. uw pensioen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook:

 • De persoonlijke gegevens van u en uw eventuele partner
 • Het e-mailadres waarop wij u pensioeninformatie sturen (tenzij u hebt aangegeven dat u liever uw pensioeninformatie op papier ontvangt)
 • Uw persoonlijke pensioencijfers (in bruto bedragen)
 • Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO)
 • De Pensioenschets; een tool in spelvorm waarmee u snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samenstelt om te zien of uw pensioen voldoende is.

2. Uniform Pensioenoverzicht

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is een persoonlijk overzicht van uw pensioen bij het pensioenfonds. Uw UPO is jaarlijks beschikbaar op Mijn Pensioencijfers. Eens per 5 jaar ontvangt u hierover een bericht. In het pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen er is voor u en uw eventuele nabestaanden bij het fonds.

3. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Via de website www.mijnpensioenoverzicht.nl kunt u een totaaloverzicht krijgen van hoeveel pensioen u kunt verwachten als u met pensioen gaat. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

 • Hoeveel AOW u kunt verwachten van de overheid
 • Hoeveel aanvullend pensioen u daarnaast hebt opgebouwd tijdens uw loopbaan bij verschillende werkgevers
 • Een inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit
 • Bij welke pensioenfondsen en -verzekeraars u pensioen hebt opgebouwd
 • Hoeveel pensioen u in totaal kunt opbouwen als uw situatie niet verandert
 • Hoeveel uw nabestaanden ontvangen als u komt te overlijden

4. Snel uw pensioen checken met de Pensioenchecker

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. Dat is het doel van de Pensioenchecker app. De Pensioenchecker laat u overzichtelijk zien hoeveel pensioen u krijgt, wanneer u met pensioen kunt, wat extra sparen doet voor uw pensioen en of u eerder kunt stoppen met werken. Lees meer op de website van de Pensioenchecker.

Maar is dit genoeg?

Hebt u een goed beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat voor u voldoende is om uw plannen straks uit te voeren. Log in bij Mijn Pensioencijfers en stel snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samen in de Pensioenschets.

Vragen?

Is uw pensioen bij SPNG niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met SPNG. Onze medewerkers kennen alle details van uw pensioenregeling en kunnen u helpen.