Niet meer in dienst?

Check uw pensioenoverzicht

Als u niet meer in dienst bent bij een werkgever die is aangesloten bij ons fonds bouwt u geen pensioen meer bij ons op. Het pensioen dat u al hebt opgebouwd ziet u terug op uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Elk jaar een nieuw overzicht online

Elk jaar staat er een UPO voor u klaar in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers van deze website. Op uw UPO ziet u:

  • hoeveel pensioen u van ons kunt verwachten als u straks met pensioen gaat;
  • hoeveel pensioen uw eventuele partner en kinderen krijgen na uw overlijden.

Uw financiële plaatje is groter dan dat!

Naast het pensioen van ons krijgt u straks AOW van de overheid. Verder bouwt u nu misschien pensioen op bij een ander fonds, of bij een verzekeraar. Of u hebt in het verleden ergens anders pensioen opgebouwd. Dit alles bij elkaar bepaalt uw financiële plaatje als u straks met pensioen bent. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl ziet u dit grotere financiële plaatje. Ook ziet u wat er met uw pensioen gebeurt als het economisch mee of tegenzit.

15 minuten voor een financiële update

Onze tip is om elk jaar tijd uit te trekken voor dit financiële plaatje:

  1. Check uw inkomsten uit AOW en pensioen van ons en van andere fondsen via www.mijnpensioenoverzicht.nl.
  2. Vergelijk deze met uw huidige inkomsten. Maar bedenk ook hoe u na uw pensionering denkt te leven. Welke kosten hebt u dan nog en welke niet meer? Wat zijn uw plannen? Is daarvoor straks genoeg geld? Een handige tool hiervoor is de Pensioenschets. Deze vindt u als u inlogt in Mijn Pensioencijfers.
  3. Wilt u misschien iets extra’s opzij leggen, of nu investeren zodat u straks lagere maandlasten heeft?

Hebt u vragen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.